Columns

“Schoonheid”

[Veni vidi vici]


Pfoe! Een blog schrijven… iets wat ik nog nooit heb gedaan. En dan moet het ook nog over schoonheid gaan, een onderwerp waar ik steeds vaker bij stil sta omdat m’n leven nog niet zo lang geleden op z’n kop heeft gestaan. Door dat ene kleine woordje… kanker, bij mij was het borstkanker.

Op m’n 23ste, dat geloof je toch niet? Waarom is het vaak zo dat als er iets ‘schokkends’ gebeurt in je leven dat je dan pas ziet hoe mooi het leven eigenlijk is? Dat je dan pas kunt genieten en dat je, je eigenlijk van helemaal niemand iets hoeft aan te trekken. Ben gewoon jezelf, dan heb je het al druk genoeg! Als ik denk aan schoonheid dan denk ik aan de schoonheid van echte liefde. Mijn vriend die met al zijn liefde bij me is gebleven en voor me heeft gezorgd dag in dag uit. De schoonheid van m’n kale koppie dat me toch ook wel verdomd goed stond. Alhoewel ik nu een hekel aan m’n korte haren heb en iedereen die maar zegt dat dit me zo goed staat.

Geef me maar liever m’n mooie lange blonde haren terug. De schoonheid van m’n littekens die steeds mooier worden door de crème die ik er zorgvuldig op smeer. Door het ziek zijn heb ik geleerd om te genieten van de kleine dingen in het leven. Er is zoveel meer op de wereld dan roem, rijkdom en luxe vakanties. Erop uitgaan met vrienden of lekker thuiszitten en kletsen, of een filmpje kijken, heerlijk! Ik zou de mensen die (gelukkig!!) nog niets ‘schokkends’ hebben meegemaakt in hun leven graag mee willen geven te genieten van de kleine mooie momenten. Die zijn namelijk zo veel belangrijker dan de grote dingen. En ben en blijf vooral gewoon lekker jezelf, heerlijk toch!!!?

Jeanine
 

teksten © Happy Beautiful You, tenzij anders vermeld
 

 

Photo by Vera Lammers
 

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Druppels op het gras

 

“Perfectie is perfectie op het moment dat het verschijnt”

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn