Nieuws

 
De Heemskerkse schrijfster Maria Genova is een van de geportretteerde vrouwen in het boek 'Schoonheid is jezelf zijn', waarin bekende en minder bekende Nederlanders vertellen wat schoonheid volgens hen is.
Van topsporters zoals Ranomi Kromowidjojo tot topmodellen zoals Daniella van Graas en van vrouwen met brandwonden tot jonge meiden die in een rolstoel zitten. Hun kijk op schoonheid is heel verschillend en vaak ook confronterend. Genova schreef ook de inleiding van het boek, over de ontwikkeling van het schoonheidsideaal. Lange en slanke vrouwen werden vroeger als spuuglelijk gezien. Een bleke huid was tien keer beter dan een gezonde bruine tint. Maar het schoonheidsideaal is inmiddels verschillende keren veranderd, zelfs zo rigoureus dat inmiddels slechts twee procent van de vrouwen aan het huidige schoonheidsideaal voldoet. 

 

'Dit is ook de reden waarom ik meteen enthousiast was toen samensteller Anouk Dijkstra me vroeg om aan het boek mee te werken', zegt Genova. 'Ik vind dat de media ons een niet realistisch beeld van de moderne vrouw voorspiegelen. Al die modellen zijn superslank, met glanzend haar en spierwitte tanden. Stiekem weet je dat er heel veel wordt gefotoshopt, maar toch. Elke keer denk je: hoe krijgen die vrouwen het voor elkaar om er zo uit te zien? Het erge is dat veel jonge meiden echt hun best doen om op die modellen te lijken en allerlei stoornissen zoals anorexia of een negatief zelfbeeld ontwikkelen. Wat dat betreft is het boek een verademing: zinvolle gedachten en prachtige foto's van normale vrouwen. Ik vond het heel mooi en verfrissend om te lezen hoe vrouwen met een soms zware handicap over schoonheid denken. Ik denk dat dit boek alle vrouwen die niet tevreden zijn over hun schoonheid bij hun zelfacceptatie kan helpen.'
 
Het boek 'Schoonheid is jezelf zijn' is verkrijgbaar bij alle boekhandels en ook via de site www.happybeautifulyou.nl
 
Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
In veel artikelen lezen we over schoonheid en beauty. In het ene magazine staat de nieuwste crème en in de glossy die je openslaat op het vliegveld staan geuren, de nieuwste Make-Up kleuren and so on. 
 
Al deze bladen vertellen over de nieuwste trends en mode. Het leuke aan al deze producten is dat je denk ik jezelf nog mooier kan maken dan dat je al bent. Ze voegen iets toe aan de bestaande schoonheid die je bezit. Nu ik opstijg en in het vliegtuig zit reflecteer  ik op de afgelopen paar jaar. 
Waar heb ik schoonheid van mensen gezien en wat vind ik mooi aan mijzelf. Maar al te vaak hebben we er over wat nog beter kan, mooier is, of dat ene vetrolletje. En dat is misschien ook logisch. Je kan een doel hebben om fitter te zijn of een kleinere maat kleiner te dragen maar in essentie zijn we nog steeds dezelfde persoon.

 

De pijn die ik voelde als ik vroeger in de spiegel keek is weg. Ik kan liefdevol naar mezelf kijken als ik in de spiegel kijk. 

 

Ik zie een krachtige vrouw die doorzet tot haar doel bereikt is, iemand die doet wat ze zegt, een liefdevolle vrouw!
Iemand die aantrekt waar ze zich fijn bij voelt ongeacht welke mode trend er is. Fashion kan pas echt fashion zijn als je je in de kleding die je draagt prettig en comfortabel voelt.
 
Ik heb schoonheid gevonden ...! 

 

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

P E R S B E R I C H T

Eind mei verschijnt het fotoboek:

Schoonheid

is jezelf zijn

 

Vrouwen over schoonheid en het schoonheidsideaal


Anouk Dijkstra / Happy Beautiful You

 

Veel vrouwen zijn niet tevreden over hun uiterlijk. Maar wat is échte schoonheid? Schoonheid is een betrekkelijk begrip, zeker als je kijkt naar wat mensen vroeger mooi vonden en wat tegenwoordig als schoonheidsideaal geldt. Lang en slank? In de oertijd vonden ze  dat niet mooi. In dit fascinerende fotoboek zijn 75 bekende en onbekende vrouwen gefotografeerd van alle leeftijden en vertellen zij openhartig over hun geheel verschillende kijk op schoonheid en hun weg naar zelfacceptatie.  


De centrale vraag is of er daadwerkelijk een schoonheidsideaal bestaat? En zo ja in hoeverre worden vrouwen daardoor beïnvloedt? Zo vertelt een topmodel dat schoonheid niet altijd gelukkiger maakt en komen ook vrouwen met zware brandwonden en lichamelijke beperkingen (door ziekte of aangeboren) aan het woord, die tevreden zijn met hoe ze eruit zien. Maar ook, hoe ervaart zwemster Ranomi Kromowidjojo schoonheid en wat betekende het voor actrice Monique Rosier, toen ze zich bevrijdde uit de hel die boulimia heet.

Vrouwen… allemaal geven ze  een eerlijke kijk op wat schoonheid betekent. 'Pas in de wereld van psychiatrie zag ik wat echte schoonheid is,' zegt één van hen. 'Het niet goed kunnen zien geeft me juist meer rust,' zegt een vrouw die bijna blind is.  De indrukwekkende verhalen hebben één overeenkomst; schoonheid is pas echt schoonheid als je accepteert wie je werkelijk bent. Via social media en stichtingen (zoals Down Syndroom Stichting, Roos Prommenschenckel Stichting en Borderline Stichting)  konden vrouwen zich voor dit boek aanmelden. En dat deden ze massaal. De fotoshoots hadden als doel om al deze vrouwen een mooie dag te bezorgen en zelfacceptatie te bevorderen.
Anouk Dijkstra (1981) had jarenlang moeite zichzelf te accepteren. Als bedenker van het non-profit initiatief Happy Beautiful You stimuleert ze mensen te kijken naar kracht, schoonheid en kwaliteiten van zichzelf en hun omgeving. 
Eerder verscheen haar tekstenbundel’ de geboorte van de perfecte ik’.

Het project Happy Beautiful You zet zich belangeloos in om schoonheid te laten zien van mensen ongeacht afkomst, leeftijd, ziekte, lichamelijke of geestelijke beperking. Kerndoel is zelfacceptatie en positieve beeldvorming rondom schoonheid en kwaliteiten van  mensen.  

Meer informatie: www.happybeautifulyou.nl.  Het boek “Schoonheid is jezelf zijn” is o.a. verkrijgbaar via www.happybeautifulyou.nl en www.dreambookspublishers.nl  en vanaf eind mei via bol.com

Technische gegevens

Omvang: 112 pagina’s

ISBN: 97890 8221 5502

Uitvoering: Hardcover

Prijs: € 24,95


Anouk Dijkstra en diverse geïnterviewde vrouwen uit het boek zijn beschikbaar voor interviews.

Voor vragen bel ons of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of bel met Anouk Dijkstra 06-13474964
.

 

 

Bestel het boek hier direct online!

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

Bodie Boost tourt door heel Nederland. Een initiatief van een inspirerende vrouw haar naam is Charlotte Wilems.

 

We waren te gast tijdens haar 1e lezing in Rotterdam. Ze liet kracht en schoonheid zien in het m3.

 

Er werden witte rozen uitgedeeld tijdens dit event... Ga jij ook kijken op de volgende locatie? en laat je verassen ..Boost your life!

 

Bekijk hier een impressie van die middag. Feel you, Feel me, Be perfect and... Let's Boost!

 

http://www.bodieboost.nl/bodieboost-boekhandel-tour-door-nederland-zondag-3-maart-bij-selexyz-utrecht/

 

 

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

De site For You spiritualiteit en Life Style TV schrijft over Happy Beautiful You.

 

Bekijk nu de site en het artikel;

 

 

 

http://www.foryou.nl/blog/je-bent-perfect-zoals-je-bent

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Een prachtige nieuwe site is on the net; vanjezelfhouden.nl. Deze site inspireert vrouwen om te vertrouwen op hun prachtige zelf en te houden van zichzelf.
 

De werkelijkheid is zichtbaar...Als elke vrouw, elke mens van zichzelf houdt hoe geweldig is dat! Ik schrijf voor hen'Mijn perfecte ogen een nieuwe werkelijkheid".

 

Marian Palsgraaf is initatiefneemster van deze mooie website en zij is net als de vrouwen die haar website bezoeken een pracht van een verschijning omdat ze schoonheids creatieve events in het m3 laat zien, elke keer weer, als ik haar zie online of in het echt!

 

Haar website is www.vanjezelfhouden.nl

 

Klik hier voor mijn eerste column voor deze website www.vanjezelfhouden.nl

 

Enjoy!

 

Liefs Anouk

 

"Alleen je werkelijke zelf blijft over"

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Schoonheids Dag --> 1 maart 2013

 

Onze bundel "de geboorte van de perfecte ik " is nu ook te koop bij de prachtige winkel Labyrint te Rotterdam (onderdeel van De Groene Passage).

 

Samen met Wilma Eras, illustrator van het boek presenteerden wij vandaag het boek samen met de "perfecte ik" maquette

in de winkel. Wilma maakt prachtige kunstwerken en zo ook deze "Perfecte ik" maquette heeft ze speciaal gemaakt. (www.wilmaeras.nl)

 

Wij zijn zeer vereerd dat ons boek hier een mooi plek heeft gekregen in de winkel. Ik wil dan ook via deze weg samen met Wilma het team van Labyrint ontzettend bedanken!

 

www.degroenepassage.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Openingstijden: ma 12.00 – 20.00u; di t/m vrij 10.00 – 20.00u;

za 10.00 – 18.00u

 

tel nummer: 010 - 213 07 52

 

 

Design: Brenda Eras

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

De schoonheids krachtrol is vanaf vandaag te bestellen via de site van Happy Beautiful You.

 

Dit initiatief laat zien dat elke vrouw anders over schoonheid denkt en wat het werkelijke schoonheidsideaal is.

 

Het stimuleert vrouwen na te denken over wat schoonheid voor hen betekend en laat een wereldwijd beeld van echte schoonheid zien.

 

De schoonheids krachtrollen worden op de Schoonheidsmuur geplaatst. De werkelijkheid over schoonheid is zichtbaar!
 

Voor meer informatie kijk op: http://www.happybeautifulyou.nl/webshop.html

 

 


 

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

In het boek “De geboorte van de perfecte ik” zijn 20 mandala’s en prachtige teksten gebundeld om je na te laten denken over jezelf en waar je voor staat.

Wat is jouw waarheid over schoonheid en over jezelf? De mandala’s in dit boek zijn getekend door Wilma Eras en de teksten geschreven door Anouk Dijkstra
 

De opbrengst van dit boekje zal worden gebruikt voor projecten van Happy Beautiful You.

Als je het boekje wilt bestellen mail dan je gegevens naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Paperback versie Prijs: €19,95 (exclusief verzendkosten)
Hardcover versie Prijs: € 24,95 (exclusief verzendkosten)

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Schoonheid

De helft van de Nederlandse bevolking is te dik, maar als je de vrouwenbladen openslaat zie je alleen slanke en voor...namelijk knappe vrouwen. En dan heb ik het niet alleen over de professionele modellen. Steeds meer bladen willen eerst een foto van potentiële interviewkandidaten zien. Is de vrouw op de gemailde foto niet knap genoeg of heeft ze een paar pondjes te veel: dan geen verhaal. Over een doorgedraaide beeldcultuur gesproken.
Waarom moeten we allemaal slank, strak en rimpelloos zijn? Met botox, tanden bleken en plastische chirurgie kan het allemaal, maar we raken steeds meer verwijderd van de natuur en van onszelf. De bladen proberen ons een minderwaardigheidscomplex aan te praten en gek genoeg lukt dat ze ook. De meeste vrouwen zijn niet tevreden over hun uiterlijk en uit een onderzoek blijkt dat ze na het lezen van vrouwenbladen nog minder tevreden zijn. Steeds meer jonge meiden kijken naar de anorexia-modellen en eindigen in ziekenhuizen omdat ze denken dat ze te dik zijn. Tijd voor een tegenbeweging. Want schoonheid is niet alleen relatief, maar ook vergankelijk. Als je niet blij bent met wie je bent, dan komt dat meestal niet door je uiterlijk, maar omdat je je talenten niet benut. Dus laat zien wie je bent!

Maria Genova

www.mariagenova.nl

 


 

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Koop nu het HBY t-shirt en ondersteun de projecten van Happy Beautiful You!

 

Het t-shirt kost  €19,50 (excl €2,- verzendkosten) Be Beautiful Be Happy Beautiful You!

 

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en bestel het t-shirt nu!

 

 

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn